Adres: 51-609 Wrocław, Chopina 9b
Województwo: dolnośląskie
Telefon/fax: tel.
Data zamieszczenia: 2023-11-21
Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa nr 36 im. Bohaterów Westerplatte we Wrocławiu Chopina 9b 51-609 Wrocław , woj. dolnośląskie REGON: 000692400
Adres strony internetowej zamawiającego: https://sp36.szkolnastrona.pl/
I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 36 WE WROCŁAWIU
II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest organizacja usługi żywienia zbiorowego uczniów, w Szkole Podstawowej nr 36 we Wrocławiu (51-609), przy ul. F. Chopina 9b, w miejscu nauki, polegającej na przygotowaniu i wydawaniu wyżywienia (obiad) dla średnio 320 uczniów dziennie, przebywających, na co dzień w jednostce Zamawiającego2. Średnią ilość wydanych obiadów (przez cały okres trwania zamówienia) szacuje się na poziomie 60480. Faktyczna ilość wydawanych posiłków uzależniona jest od frekwencji uczniów w poszczególnych dniach. Minimalna, dzienna ilość obiadów, do wykonania których Wykonawca jest zobowiązany wynosi 10 zestawów.3. Zamawiający wymaga, aby cały posiłek był przygotowany i wydany w siedzibie Zamawiającego. Zamawiający nie wyraża zgody na dowożenie i wydawanie jakichkolwiek części posiłków, przygotowanych poza wynajętym blokiem żywieniowym.4. Wynajęty blok żywieniowy spełnia wymogi budowlano-techniczne, ale NIE SPEŁNIA WYMOGÓW SANITARNYCH. Zgodnie z zaleceniami Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego, wynajęte pomieszczenia należy dostosować do wymogów sanitarnych poprzez usunięcie nieprawidłowego układu funkcjonalnego pomieszczeń polegającego na:1) Braku bezpośredniego połączenia obieralni wstępnej z kuchnią (przejście do kuchni odbywa się korytarzem dostępnym również dla pracowników technicznych Zamawiającego). Ponadto pomieszczenia te znajdują się na różnych kondygnacjach co wymusza przebudowę schodów.2) Nieprawidłowym usytuowaniu wejścia do pomieszczenia magazynu spożywczegoz poziomu kuchni (dostawa towaru do magazynu odbywa się przez kuchnię)Dotychczasowy Wykonawca, korzysta z pomieszczeń na zasadzie wcześniej nabytego dopuszczenia (2000 r), warunkowo przedłużanego na lata kolejne, przy corocznej kontroli, dokonywanej przez właściwy organ inspekcji sanitarnej. Wykonawca, na rzecz którego zostanie rozstrzygnięte postępowanie, przed uruchomieniem bloku żywieniowego i jego odbiorem przez ww. organ, będzie zobowiązany doprowadzić go do stanu zgodnegoz istniejącymi w tym zakresie zaleceniami (o ile nie będzie posiadał stosownego odroczenia wdrożenia w/w zaleceń)Wiąże się to z koniecznością przeprowadzenia remontu, w porozumieniu z właściwym organem Urzędu Miasta - inwestycja wymaga ingerencji w elementy konstrukcji schodów i pomieszczeń, a co za tym idzie, wymaga projektu budowlanego, pozwolenia na budowę i znacznych nakładów nie licząc czasu koniecznego na jego wykonanie.5. Wynajmowane jest wyłącznie puste pomieszczenie - należy je wyposażyć w sprzęt kuchenny niezbędny do realizacji przedmiotowego zamówienia, a w szczególności:1) Stoły kuchenne (do mięsa, do potraw mącznych, wydawcze, zwrotu naczyń, do jarzyn);2) Obierak do ziemniaków;3) Patelnia elektryczna;4) Robot kuchenny wielofunkcyjny;5) Sztućce (łyżki, widelce, noże po około 150 szt.);6) Lodówki – min. 4 szt. + oddzielna chłodziarka do przechowywania próbek;7) Zlew 3-komorowy – 2 szt.;8) Zlew 2-komorowy – 3 szt.;9) Wieszaki na naczynia - w niezbędnej ilości;10) Umywalki – 2 szt.;11) Metalowe regały na warzywa - w niezbędnej ilości;12) Kuchenka gazowa z piekarnikiem/elektryczna (6 – palnikowa);13) Regały magazynowe - w niezbędnej ilości;14) Waga, mikser, blender;15) Szklanki – min. 100 szt.;16) Talerze płytkie i głębokie – po min. 150 szt.17) Ociekacze na naczynia - w niezbędnej ilości;18) Przemysłowa zmywarko - wyparzarka do naczyń;19) Stoliki podawcze na wyparzone naczynia;20) Min. 3 duże patelnie ręczne;21) Min. 7 patelni naleśnikowych;22) Min. 3 duże i 3 małe durszlaki;23) Min. 6 średnich garnków i min. 3 duże – wykonane ze stali nierdzewnej24) Chochle – min. 8 szt.25) Wazy – w niezbędnej ilości26) Wiadra, miski - w niezbędnej ilości27) Kosze na śmieci - w niezbędnej ilości28) Noże kuchenne - w niezbędnej ilości29) Szafki w szatni - w niezbędnej ilości30) Szafki i regały kuchenne - w niezbędnej ilości6. Szczegółowy zakres oraz parametry przedmiotu zamówienia zawarte sąw Szczegółowych wymaganiach dotyczących realizacji przedmiotu zamówienia publicznego - stanowiących Załącznik nr 1 do SWZ.7. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 4 do SWZ.
II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55523100-3
II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
IV.3. Informacje administracyjne
IV.3.5. Termin związania ofertą: