Adres: 32-862 Wojakowa, Wojakowa 49
Województwo: małopolskie
Telefon/fax: tel.
Data zamieszczenia: 2024-07-04
Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
I.1. Nazwa i adres: Publiczna Szkoła Podstawowa im. Kazimierza Brodzińskiego w Wojakowej Wojakowa 49 32-862 Wojakowa , woj. małopolskie REGON: 001190014
Adres strony internetowej zamawiającego: https://szkolawojakowa.szkolnastrona.pl/
I.2. Rodzaj zamawiającego: Publiczna Szkoła Podstawowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług cateringowych – przygotowanie i dostawa posiłków dla dzieci uczęszczających do Publicznej Szkoły Podstawowej w Wojakowej
II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringu dotycząca przygotowania i dostarczenia posiłków dla dzieci uczęszczających do Publicznej Szkoły Podstawowej w Wojakowej.Szczegółowy Opis Przedmiotu Zamówienia (dalej: „OPZ”) zawarty jest w załączniku nr 2 do SWZ 2. Zamawiający opisał przedmiot zamówienia za pomocą: • Opisu Przedmiotu Zamówienia (załącznik nr 2 do SWZ)• Projektowanych Postanowień Umowy (załącznik nr 3 do SWZ)
II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55300000-3
II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
III.2. Warunki udziału
Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia, tj.:1.1. Zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:Zamawiający nie wyznacza warunku w tym zakresie.1.2. Uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca przedstawi:aktualne zezwolenie na prowadzenie działalności cateringowej wydane w drodze decyzji, przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej (zatwierdzającej do prowadzenia działalności gastronomicznej w zakresie przygotowania potraw w oparciu o surowce, półprodukty i świadczenia usług cateringowych transportem własnym).W oparciu o treść art. 117 ust. 2 ustawy pzp, warunek dotyczący uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o którym mowaw art. 112 ust. 2 pkt 2 ustawy pzp, jest spełniony, jeżeli co najmniej jedenz Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia posiada uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodoweji zrealizuje usługi, do których realizacji te uprawnienia są wymagane.1.3. sytuacji ekonomicznej lub finansowejZamawiający nie stawia wymagań w tym zakresie.1.4. zdolności technicznej lub zawodowej :Wykonawca musi wykazać spełnienie warunku udziału w postępowaniu w następującym zakresie:W postępowaniu mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu w zakresie posiadania zdolności technicznej lub zawodowej:a) Posiadają wiedzę i doświadczenie tj.:W postępowaniu mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziałuw postępowaniu w zakresie posiadania zdolności technicznej lub zawodowej, tj.w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie wykonali co najmniej 1 usługę polegającą na przygotowaniu i dostawie spełniającej następujące wymagania:- co najmniej 60 posiłków w ramach jednej dziennej dostawy- dla nie mniej niż dla 60 osób dziennie,- łączna ilość przygotowanych i dostarczonych posiłków w okresie trwania umowy wyniosła co najmniej 10 000 obiadów.UWAGA: W przypadku usług ciągłych/okresowych (umów) wykonywanych, tj. takich, których realizacja nie zakończyła się przed upływem terminu składania ofert, Wykonawca może wykazać tylko zrealizowany zakres takiej umowy, który na dzień upływu terminu składania ofert potwierdza spełnienie wymaganego warunku udziału w postępowaniu.b) Dysponują potencjałem technicznym (zdolność techniczna)Zamawiający uzna warunek za spełniony jeśli Wykonawca wykaże, że dysponuje:- dysponuje lokalem spełniającym wymagania sanitarne dotyczące przygotowania posiłków,- minimum jednym samochodem przystosowanym do przewozu posiłków zgodnie z obowiązującymi przepisami o dopuszczeniu pojazdu do przewozu żywności.c) Dysponują potencjałem kadrowym (zdolność techniczna)Zamawiający uzna warunek za spełniony jeśli Wykonawca wykaże, że dysponuje:- co najmniej jedną osobą kucharzem/kucharką przygotowującą posiłki.
Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
IV.2. Kryteria oceny ofert
IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
IV.3. Informacje administracyjne
IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-07-12