Warszawski Szpital Południowy spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
3.1 Przedmiotem zamówienia są usługi żywienia pacjentów Szpitala Solec sp. z o.o. Szczegółowy opis zamówienia zawiera załącznik nr 2 „Formularz asortymentowo-cenowy”, załącznik nr 5 "Opis przedmiotu zamówienia iraz Załącznik 5a - "Szczegółowy opis diet".
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
55321000-6
Nie
Nie
Nie
2022-12-14
0
Tak
Solec 93
Warszawa
00-382
Mazowieckie

Świadczenie usług zapewnienia całodobowego żywienia pacjentów Szpitala Solec sp. z o.o. przy ul. rtm. W. Pileckiego 99 w Warszawie

Szpital SOLEC spółka z ograniczoną odpowiedzialnością ogłasza przetarg

Adres: 00-382 Warszawa, Solec 93

Województwo: mazowieckie

Telefon/fax: tel.

Data zamieszczenia: 2022-12-14

Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

I.1. Nazwa i adres: Szpital SOLEC spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Solec 93 00-382 Warszawa , woj. mazowieckie REGON: 142628955

Adres strony internetowej zamawiającego: www.cmsolec.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

II.1. Określenie przedmiotu zamówienia

II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług zapewnienia całodobowego żywienia pacjentów Szpitala Solec sp. z o.o. przy ul. rtm. W. Pileckiego 99 w Warszawie

II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi

II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 3.1 Przedmiotem zamówienia są usługi żywienia pacjentów Szpitala Solec sp. z o.o. Szczegółowy opis zamówienia zawiera załącznik nr 2 „Formularz asortymentowo-cenowy”, załącznik nr 5 "Opis przedmiotu zamówienia iraz Załącznik 5a - "Szczegółowy opis diet".

II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6

II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

III.2. Warunki udziału

Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 108 ust. 1 ustawy Pzp i spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące:1 zdolności do występowania w obrocie gospodarczym (art. 112 ust. 2 pkt 1 ustawy Pzp)Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Warunek powyższy zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie w trybie art. 125 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych.2 uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów (art. 112 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp);Warunek powyższy zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca posiada decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego zatwierdzającą zakład wprowadzający do obrotu żywność i uzyskanie wpisu do rejestru zakładów, które wprowadzają do obrotu żywność, o których mowa w art. 61-67 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Tekst jednolity z dn. 29 czerwca 2010r. Dz. U. nr 136 poz. 914 ze zm.) oraz jeżeli Wykonawca posiada certyfikat potwierdzający, iż opracował, wykonuje i utrzymuje stałą procedurę lub procedury na podstawie zasad HACCP zgodnie z art. 5 rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny i środków spożywczych (Dz.Urz. UE L 139 s. 1).3 w zakresie sytuacji ekonomicznej lub finansowej (art. 112 ust. 2 pkt 3 ustawy Pzp);Warunek powyższy zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada opłaconą polisę lub inny dokument potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną minimum 300 000,00 zł.4 w zakresie zdolności technicznej lub zawodowej (art. 112 ust. 2 pkt 4 ustawy Pzp);Warunek powyższy zostanie spełniony, jeżelia) Wykonawca wykaże, że posiada doświadczenie w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, w wykonaniu co najmniej dwóch usług wykonanych zbliżonych zakresem do przedmiotu zamówienia o wartości zamówienia co najmniej 300 000,00 zł brutto, z tego co najmniej jedna na kwotę 200 000,00 zł przez okres 2 miesięcy.b) Wykonawca wykaże, że dysponuje co najmniej jednym lokalem, w którym będą przygotowywane posiłki. Lokal ten musi być zatwierdzony decyzją Powiatowego Inspektora Sanitarnego do prowadzenia działalności gastronomicznej objętej przedmiotem zamówienia. Tytuł prawny do lokalu musi obejmować cały okres realizacji umowy.c) Wykonawca musi również przedstawić oświadczenie dotyczące dysponowania samochodem dostawczym dostosowanym do transportu żywności.

Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

IV.1. Tryb udzielenia zamówienia

IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

IV.2. Kryteria oceny ofert

IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

IV.3. Informacje administracyjne

IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-12-22