Adres: 00-950 Warszawa, Pl. Bankowy 3/5
Województwo: mazowieckie
Telefon/fax: tel. 22 443 14 07
Data zamieszczenia: 2023-12-01
Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
I.1. Nazwa i adres: Miasto Stołeczne Warszawa Pl. Bankowy 3/5 00-950 Warszawa , woj. mazowieckie tel. 22 443 14 07 REGON: 015259640
Adres strony internetowej zamawiającego: www.um.warszawa.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług cateringowych na potrzeby Urzędu Miasta
II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Świadczenie usług cateringowych na potrzeby Urzędu MiastaŚwiadczenie usług cateringowych na potrzeby Urzędu Miasta
II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55300000-3
II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
III.2. Warunki udziału
Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Za spełniającego warunki udziału w postępowaniu zamawiający uzna Wykonawcę, który:1. posiada aktualne zezwolenie na prowadzenie działalności gastronomicznej – wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej oraz Decyzję Państwowego Inspektora Sanitarnego;2. w okresie ostatnich 5 lat, przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzonej działalności jest krótszy, w tym okresie należycie zrealizowali/realizują minimum 3 usługi, z których każda:a) polegała/polega na sukcesywnym świadczeniu usług cateringowych przez okres minimum 9 miesięcy dla jednego Zamawiającego oraz,b) jest o wartości co najmniej 270 000,00 zł brutto za okres 9 miesięcy oraz,c) obejmowała/obejmuje łącznie swoim zakresem:• przygotowanie, dostarczenie i podanie co najmniej 3 razy posiłku o charakterze uroczystego przyjęcia (np.: uroczystego lunchu, kolacji, bankietu) dla co najmniej 200 osób;• przygotowanie, dostarczenie i podania co najmniej 10 poczęstunków składających się minimum z ciepłych i zimnych napojów oraz kanapek lub lunchu dla co najmniej 50 osóbUwaga: W przypadku, gdy przedmiotem Zamówienia są świadczenia okresowe i ciągłe, dopuszcza się wykazanie nie tylko zamówień wykonanych (zakończonych), ale również wykonywanych. W takim przypadku sukcesywne świadczenie usług cateringowych musi być realizowane przez minimum 9 miesięcy oraz musi wypełniać wymogi określone przez Zamawiającego) w lit. a do c) punktu 2. SWZ. Zamawiający nie uzna za spełnienie warunku wykazanie się doświadczeniem polegającym na realizacji usług których przedmiotem jest wyżywienie całodzienne (np. w zakresie obsługi takich jednostek jak szpitale, szkoły, przedszkola, żłobki i bufety).3. W okresie ostatnich 4 lat, przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzonej działalności jest krótszy, w tym okresie należycie zrealizowali co najmniej 4 usługi, z których każda:a) polegała na przygotowaniu dostarczeniu i podaniu posiłków dla minimum 200 osób oraz,b) była o wartości co najmniej 15 000,00 zł brutto.4. Dysponuje zespołem osób, które skieruje do realizacji zamówienia, w tym:a) co najmniej 2 kucharzami, z których każdy posiada co najmniej 5-letnie doświadczenie zawodowe w zawodzie kucharza, którzy będą wykonywać czynności przygotowania posiłków ciepłych i zimnych,b) co najmniej 3 kelnerami, z których każdy posiada co najmniej 3-letnie doświadczenie zawodowe w zawodzie kelnera, którzy będą wykonywać czynności serwowania posiłków oraz obsługiwania przestrzeni cateringowej (przygotowanie i sprzątnięcie);c) koordynatorem, który będzie dostępny dla Zamawiającego w godzinach pracy Urzędu m.st. Warszawy tj. 8.00 – 16.00 oraz będzie wykonywał czynności dot. ustalenia logistyki zamówienia, w tym:• omówienie szczegółów z Zamawiającym,• ustalenie szczegółów wykonawczych z kuchnią,• umówienie transportu cateringud) technologiem żywności / żywienia*, który będzie wykonywać czynności związane z:• planowaniem potraw i układaniem jadłospisów zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia,• oceną jakości żywności oraz jej przechowywania,• organizacją produkcji gastronomicznej.* Dopuszcza się zatrudnianie technika żywienia i usług gastronomicznychUwaga: Zamawiający dopuszcza możliwość wykazania się osobą lub osobami, które spełniają wiele ww. warunków łącznie, za wyjątkiem łączenia stanowiska kucharza ze stanowiskiem koordynatora.Wykonawca wykazane osoby na etapie oferty, skieruje do realizacji zamówienia. Jeżeli z jakiegokolwiek powodu koniecznym stanie się zastąpienie jakiejkolwiek osoby wskazanej w ofercie Wykonawcy, to skieruje on do wykonania Przedmiotu Umowy, za uprzednią wyrażoną na piśmie zgodą Zamawiającego, osobę o tych samych lub wyższych kwalifikacjach i doświadczeniu, zgodnie z wymaganiami określonymi w SWZ.5. Dysponuje odpowiednim potencjałem technicznym tj.:a) co najmniej dwoma urządzeniami, które będą wykorzystywane do świadczenia usług (duże AGD np. chłodziarki, zamrażarki, zmywarki, wyparzarki, piekarniki itp.) spełniającymi normy efektywności energetycznej w zakresie wspólnotowej etykiety energetycznej (klasa efektywności A).b) co najmniej jednym samochodem dostawczym, który będzie wykorzystywany do świadczenia usług, spełniający normy w zakresie emisji spalin co najmniej EURO 6.
Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
IV.2. Kryteria oceny ofert
IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
IV.3. Informacje administracyjne
IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-12-11