Adres: 61-517 Poznań, ul. Robocza 42
Województwo: wielkopolskie
Telefon/fax: tel.
Data zamieszczenia: 2024-05-19
Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
I.1. Nazwa i adres: Związek Miast Polskich ul. Robocza 42 61-517 Poznań , woj. wielkopolskie REGON: 630183731
Adres strony internetowej zamawiającego: www.miasta.pl
I.2. Rodzaj zamawiającego: Stowarzyszenie
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług hotelarsko – restauracyjnych oraz zapewnienie sal konferencyjnych dla celów spotkania w układzie zadaniowym.
II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Świadczenie usług hotelarsko – restauracyjnych oraz zapewnienie sal konferencyjnych dla celów spotkania w miejscowości Cieszyn w dniach 27 – 28 czerwca 2024 r.Świadczenie usług hotelarsko – restauracyjnych oraz zapewnienie sal konferencyjnych dla celów spotkania w miejscowości Piła w dniach 27 – 28 czerwca 2024 r.Świadczenie usług hotelarsko – restauracyjnych oraz zapewnienie sal konferencyjnych dla celów spotkania w miejscowości Konin w dniach 27 – 28 czerwca 2024 r.Świadczenie usług hotelarsko – restauracyjnych oraz zapewnienie sal konferencyjnych dla celów spotkania w miejscowości Włocławek w dniach 20 – 21 czerwca 2024 r.
II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55110000-4
II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
III.2. Warunki udziału
Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych w Rozdziale IX SWZ, oraz spełniają określone przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu.2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.4) zdolności technicznej lub zawodowej:Warunek ten, w zakresie doświadczenia, zostanie uznany za spełniony, jeśli Wykonawca wykaże, odpowiednio dla każdego z zadańZadanie nr 1 - że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie) wykonał należycie co najmniej dwie usługi hotelarskie // gastronomiczne // hotelarsko - gastronomiczne (przez co Zamawiający rozumie usługi restauracyjne lub gastronomiczne // hotelarskie // hotelarskie wraz z salami konferencyjnymi) o minimalnej wartości - 12.000 złotych brutto każda umowa lub dla minimum 13 uczestników.Zadanie nr 2 - że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie) wykonał należycie co najmniej dwie usługi hotelarskie // gastronomiczne // hotelarsko - gastronomiczne (przez co Zamawiający rozumie usługi restauracyjne lub gastronomiczne // hotelarskie // hotelarskie wraz z salami konferencyjnymi) o minimalnej wartości - 12.000 złotych brutto każda umowa lub dla minimum 13 uczestników.Zadanie nr 4 - że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie) wykonał należycie co najmniej dwie usługi hotelarskie // gastronomiczne // hotelarsko - gastronomiczne (przez co Zamawiający rozumie usługi restauracyjne lub gastronomiczne // hotelarskie // hotelarskie wraz z salami konferencyjnymi) o minimalnej wartości - 12.000 złotych brutto każda umowa lub dla minimum 13 uczestników.Zadanie nr 4 - że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie) wykonał należycie co najmniej dwie usługi hotelarskie // gastronomiczne // hotelarsko - gastronomiczne (przez co Zamawiający rozumie usługi restauracyjne lub gastronomiczne // hotelarskie // hotelarskie wraz z salami konferencyjnymi) o minimalnej wartości - 12.000 złotych brutto każda umowa lub dla minimum 13 uczestników.
Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
IV.2. Kryteria oceny ofert
IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
IV.3. Informacje administracyjne
IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-05-28