Adres: 61-517 Poznań, ul. Robocza 42
Województwo: wielkopolskie
Telefon/fax: tel.
Data zamieszczenia: 2022-09-07
Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
I.1. Nazwa i adres: Związek Miast Polskich ul. Robocza 42 61-517 Poznań , woj. wielkopolskie REGON: 630183731
Adres strony internetowej zamawiającego: www.miasta.pl
I.2. Rodzaj zamawiającego: Stowarzyszenie
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: „Świadczenie usług hotelarsko – restauracyjnych dla celów szkolenia oraz zapewnienie sal konferencyjnych” w układzie zadaniowym
II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Świadczenie usług hotelarsko – restauracyjnych dla celów szkolenia oraz zapewnienie sal konferencyjnych, w zakresie zapewnienie noclegów, sal konferencyjnych i wyżywienia w miejscowości Starachowice w terminie 5-6 października 2022 roku.Świadczenie usług hotelarsko – restauracyjnych dla celów szkolenia oraz zapewnienie sal konferencyjnych, w zakresie zapewnienie noclegów, sal konferencyjnych i wyżywienia w miejscowości Sokołów Podlaski w terminie 6-7 października 2022 roku.Świadczenie usług hotelarsko – restauracyjnych dla celów szkolenia w zakresie zapewnienie noclegów i wyżywienia oraz transportu w miejscowości Hajnówka w terminie 10-12 października 2022 roku oraz organizacja wycieczki z przewodnikiem po Puszczy Białowieskiej.Świadczenie usług hotelarsko – restauracyjnych dla celów szkolenia w zakresie zapewnienie noclegów i wyżywienia oraz transportu w miejscowości Konin w terminie 20-21 października 2022 roku.
II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55110000-4
II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
III.2. Warunki udziału
Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych wRozdziale IX SWZ, oraz spełniają określone przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu.2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.4) zdolności technicznej lub zawodowej:Warunek ten, w zakresie doświadczenia, zostanie uznany za spełniony, jeśli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie) wykonał należycie co najmniej dwie usługi hotelarsko – gastronomiczne (przez co Zamawiający rozumie usługi hotelarsko restauracyjne wraz z zapewnieniem sal konferencyjnych) o minimalnej wartości:Zadanie nr 1 - 17.000 złotych każda umowa lub dla co najmniej 25 uczestników każda.Zadanie nr 2 - 17.000 złotych każda umowa lub dla co najmniej 25 uczestników każda.Zadanie nr 3 - 17.000 złotych każda umowa lub dla co najmniej 25 uczestników każda.Zadanie nr 4- 17.000 złotych każda umowa lub dla co najmniej 25 uczestników każda.
Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
IV.2. Kryteria oceny ofert
IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
IV.3. Informacje administracyjne
IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-09-15