Adres: 20482 Lublin, ul. Południowa
Województwo: lubelskie
Telefon/fax: tel. 81 71 04 400 , fax. 81 74 45 715
Data zamieszczenia: 2018-08-31
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy ul. Południowa 5 20482 Lublin , woj. lubelskie tel. 81 71 04 400 , fax. 81 74 45 715 REGON: 59044400000
Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
I.2. Rodzaj zamawiającego: Areszt Śledczy
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: PN 9/Ż/2018
II.1.2. Rodzaj zamówienia:
II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych poprzez składanie ofert na poszczególne części. Za ofertę częściową uważa się ofertę obejmującą pełen asortyment danej części. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub więcej części zamówienia. Zamawiający nie ogranicza liczby części, na które zamówienie może zostać udzielone jednemu wykonawcy. Liczba części – 3: Część I: CPV-03221000-6 warzywa 1) KAPUSTA BIAŁA - 6 200 kg netto (ilość szacunkowa) 2) KAPUSTA CZERWONA – 3 200 kg netto (ilość szacunkowa) 3) KAPUSTA PEKIŃSKA – 3 200 kg netto (ilość szacunkowa) 4) MARCHEW JADALNA, GAT. I – 10 900 kg (ilość szacunkowa) 5) SELER KORZENIOWY – 5 600 kg netto (ilość szacunkowa) 6) BURAK CZERWONY JADALNY, GAT. I – 6 200 kg netto (ilość szacunkowa) 7) RZEPA CZARNA – 6 200 kg netto (ilość szacunkowa) 8) CEBULA BIAŁA – 8 500 kg netto (ilość szacunkowa) Część II: CPV-03212100-1 ziemniaki 1) ZIEMNIAKI JADALNE - 116 000 kg netto (ilość szacunkowa) Część III: CPV-15331000-7 warzywa przetworzone 1) OGÓREK KISZONY - 7 500 kg netto (ilość szacunkowa) 2) KAPUSTA KISZONA – 8 000 kg netto (ilość szacunkowa) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 do SIWZ. 2. Dostawy będą realizowane sukcesywnie w dni robocze w godzinach 8:00 ÷ 14:00, z częstotliwością dostaw: dla części I, II - raz w tygodniu; dla części III – raz na dwa tygodnie, w ilościach określonych przez zamawiającego, po uprzednim telefonicznym, faksowym lub e-mailowym zgłoszeniu. 3. Wykonawca zrealizuje dostawy przedmiotu zamówienia do siedziby zamawiającego własnym środkiem transportu, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Koszty rozładunku przedmiotu zamówienia w całym okresie obowiązywania umowy ponosi wykonawca. Zobowiązuje się wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych artykułów spożywczych, sposób ich pakownia, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych – z zastrzeżeniem określonym w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia oraz w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa – powodowały obniżenie ponoszonych przez zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanych z nich potraw oraz kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów. 4. Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane muszą być w opakowaniach wykonanych z materiału dopuszczonego do kontaktu z żywnością. W części III WARZYWA PRZETWORZONE, do każdego pojemnika musi być dołączona etykieta zawierająca następujące dane: - nazwę produktu, - termin przydatności do spożycia, - nazwę dostawcy – producenta, adres, - warunki przechowywania, - oznaczenie partii produkcyjnej, oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem. Wykonawca dostarczy produkt wytworzony zgodnie z: 1) ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2017 r. poz. 149 z późn. zm.) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy; 2) ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (t. j. Dz.U. z 2016 r. poz. 1604 z późn. zm.) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy.
II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03221000-6
II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
III.2. Warunki udziału
Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
IV.2. Kryteria oceny ofert
IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie