Adres: 20-482 Lublin, ul. Południowa
Województwo: lubelskie
Telefon/fax: tel. 81 71 04 400 , fax. 81 74 45 715
Data zamieszczenia: 2020-09-08
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy ul. Południowa 5 20-482 Lublin , woj. lubelskie tel. 81 71 04 400 , fax. 81 74 45 715 REGON: 59044400000000
Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.sw.gov.pl/
I.2. Rodzaj zamawiającego: Areszt Śledczy
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy mięsa i jego przetrworów
II.1.2. Rodzaj zamówienia:
II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa i jego przetworów: Część I: CPV-15100000-9 PRODUKTY ZWIERZĘCE, MIĘSO I PRODUKTY MIĘSNE 1) ŁOPATKA WIEPRZOWA B/ K - 3 000 kg netto (ilość szacunkowa) 2) SŁONINA BEZ SKÓRY, gat. I – 300 kg netto (ilość szacunkowa) 3) MIĘSO DROBIOWE GULASZOWE – 3 000 kg netto (ilość szacunkowa) 4) MIĘSO WOŁOWE GULASZOWE CHUDE – 350 kg (ilość szacunkowa) 5) FLAKI WOŁOWE MROŻONE, SUCHE, CIĘTE – 200 kg netto (ilość szacunkowa) 6) SERCA WIEPRZOWE – 2600 kg netto (ilość szacunkowa) 7) FILET PIERSI Z KURCZAKA – 350 kg netto (ilość szacunkowa) Część II: CPV-15131130-5 WĘDLINY 1) BOCZEK WĘDZONY BEZ ŻEBEREK - 550 kg netto (ilość szacunkowa) 2) KIEŁBASA ZWYCZAJNA – 5 200 kg netto (ilość szacunkowa) 3) KIEŁBASA MORTADELA – 5 200 kg netto (ilość szacunkowa) 4) KIEŁBASA PARÓWKOWA – 5 200 kg (ilość szacunkowa) 5) KIEŁBASA KRAKOWSKA PARZONA – 650 kg netto (ilość szacunkowa) 6) KIEŁBASA SZYNKOWA – 650 kg netto (ilość szacunkowa) 7) KIEŁBASA MYŚLIWSKA – 240 kg netto (ilość szacunkowa) 8) SZYNKA WIEPRZOWA GOTOWANA – 750 kg (ilość szacunkowa) 9) PRZYSMAK ŚNIADANIOWY – 5 200 kg netto (ilość szacunkowa) 10) PIECZEŃ RZYMSKA – 3 000 kg netto (ilość szacunkowa) 11) SALCESON OZORKOWY – 3 200 kg (ilość szacunkowa) 12) PASZTETOWA WIEPRZOWA – 5 200 kg (ilość szacunkowa) 13) KIEŁBASA BIAŁA (PARZONA) – 250 kg (ilość szacunkowa) Część III: CPV-15131135-0 WĘDLINY DROBIOWE 1) SZYNKA DROBIOWA - 650 kg netto (ilość szacunkowa) 2) MIELONKA DROBIOWA – 2 000 kg netto (ilość szacunkowa) 3) SERDELKI DROBIOWE – 2 000 kg netto (ilość szacunkowa) 4) MORTADELA DROBIOWA – 2 000 kg (ilość szacunkowa) 5) POLĘDWICA DROBIOWA – 650 kg (ilość szacunkowa) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 do SIWZ. 2. Dostawy będą realizowane codziennie w dni robocze w godzinach 8:00 ÷ 14:00, w ilościach określonych przez zamawiającego, po uprzednim telefonicznym, faksowym lub e-mailowym zgłoszeniu. 3. Wykonawca zrealizuje dostawy przedmiotu zamówienia do siedziby zamawiającego własnym środkiem transportu, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Koszty rozładunku przedmiotu zamówienia w całym okresie obowiązywania umowy ponosi wykonawca. Zobowiązuje się wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych artykułów spożywczych, sposób ich pakownia, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych – z zastrzeżeniem określonym w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia oraz w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa – powodowały obniżenie ponoszonych przez zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanych z nich potraw oraz kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów. 4. Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane muszą być w pojemnikach plastikowych (materiał opakowania dopuszczony do kontaktu z żywnością), zamkniętych pokrywą. Do każdego pojemnika musi być dołączona etykieta zawierająca następujące dane: - nazwę produktu, - termin przydatności do spożycia, - nazwę dostawcy – producenta, adres, - warunki przechowywania, - oznaczenie partii produkcyjnej, oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem. Każdy asortyment produktów musi być dostarczony w oddzielnym pojemniku. Wykonawca dostarczy produkt wytworzony zgodnie z: 1) ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2019 r. poz. 1252 z późn.zm.) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy; 2) ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz.U. z 2019 r. poz. 2178 z późn. zm.) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy
II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
III.2. Warunki udziału
Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie określa warunków w tym zakresie
Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania w okolicznościach, o których mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23) ustawy, Zamawiający wymaga oświadczenia Wykonawcy o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej (w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę, wg. wzoru stanowiącego załącznik do SIWZ). W przypadku przynależności do tej samej grupy kapitałowej Wykonawca może złożyć wraz z oświadczeniem dokumenty bądź informacje potwierdzające, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w przedmiotowym postępowaniu.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
IV.2. Kryteria oceny ofert
IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
IV.3. Informacje administracyjne
IV.3.5. Termin związania ofertą: