Adres: 20-482 Lublin, ul. Południowa
Województwo: lubelskie
Telefon/fax: tel. 81 71 04 400 , fax. 81 74 45 715
Data zamieszczenia: 2020-01-10
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy ul. Południowa 5 20-482 Lublin , woj. lubelskie tel. 81 71 04 400 , fax. 81 74 45 715 REGON: 59044400000000
Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.sw.gov.pl/
I.2. Rodzaj zamawiającego: Areszt Śledczy
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa pieczywa
II.1.2. Rodzaj zamówienia:
II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Sukcesywnie dostawy pieczywa na potrzeby Aresztu Śledczego w Lublinie: 1) Chleb pszenno - żytni, gat. I – 110 502 kg netto (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV: 15811100-7, pieczywo mieszane wyrabiane z mąki żytniej i mąki pszennej (mąka pszenna 750 – 70%, mąka żytnia 720 – 30 %) na kwasie z dodatkiem drożdży, soli i innych surowców określonych recepturą, bochenki o kształcie podłużnym, niedopuszczalne wyroby zdeformowane, zgniecione, zabrudzone, spalone ze śladami pleśni, skórka ściśle połączona z miękiszem, gładka lub lekko chropowata, błyszcząca, o barwie od brązowej do ciemnobrązowej, intensywność zabarwienia skórki na przekroju bochenka maleje w kierunku miękiszu, miękisz o równomiernej porowatości i równomiernym zabarwieniu, suchy w dotyku, miękisz po lekkim nacisku powinien wrócić do stanu pierwotnego bez deformacji struktury, nie dopuszcza się wyrobów o miękiszu lepkim, niedopieczonym, z zakalcem, kruszącym się, zanieczyszczonym, z obecnością grudek mąki lub soli, smak i zapach typowy dla tego rodzaju chleba, krojony, metkowany jednostkowo, foliowany – folia BOPP, CPP, LDPE, zamknięcie taśmowe, folia perforowana w określonym terminie, zgodny z PN-A-74103:1993, waga 1 sztuki 150g. 2) Chleb pszenny, gat. I – 6 450 kg netto (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV: 15811100-7, – smak: lekko słodki; zapach: czysty z właściwym aromatem, niedopuszczalny jest zapach stęchły i inny obcy; konsystencja: miękisz elastyczny, równomiernie porowaty, pory drobne o cienkich ściankach, ściśle powiązany ze skórką, bez zakalca i grudek mąki; barwa: skórka równomiernie zabarwiona, o odcieniu żółto-złotym, krojony, metkowany jednostkowo, foliowany – folia BOPP, CPP, LDPE, zamknięcie taśmowe, folia perforowana w określonym terminie, zgodny z PN-A-74105:1983, waga 1 sztuki 150g. 3) Chleb razowy, gat. I – 110 kg netto (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV: 15811100-7, – (produkowany z mąki pszennej i mąki żytniej razowej), smak: charakterystyczny dla pieczywa razowego; zapach: swoisty dla rodzaju chleba, niedopuszczalny jest zapach stęchły i inny obcy; konsystencja: chleb wyrośnięty bez zapadłości na górnej części, spód przypieczony nie przypalony; skórka chropowata, lekko błyszcząca, dopuszcza się nieznaczne pęknięcia, barwa skórki brązowa do ciemnobrązowej, krojony, metkowany jednostkowo, foliowany – folia BOPP, CPP, LDPE, zamknięcie taśmowe, folia perforowana w określonym terminie, zgodny z PN-A-74105:1983, waga 1 sztuki 150g 4) Cebularz lubelski, gat. I – 270 kg netto (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15810000-9, pszenny z cebulą i makiem, metkowany jednostkowo, foliowany – folia BOPP, CPP, LDPE, zamknięcie taśmowe, folia perforowana w określonym terminie, waga 1 sztuki od 100g do 150g. 5) Bułka tarta, gat. I – 520 kg netto (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15893000-4. produkt otrzymany przez rozdrobnienie wysuszonego pieczywa pszennego zwykłego i wyborowego, bez dodatku nasion, nadzień i zdobień; postać: sypka bez grudek; barwa: od szarokremowej do złocistej, może być niejednolita; zapach: swoisty, bez obcych zapachów; smak: typowy dla suszonego pieczywa pszennego, bez obcych posmaków; zgodna z normą PN-A-74113:1997 i PN-A-74113:1997/Az1:1999, zabronione jest wykorzystanie tzw. zwrotów chleba, metkowana jednostkowo, opakowanie papierowe lub foliowe o wadze od 1,0 kg do 5,0 kg. W okresie od dnia 15 czerwca 2020 r. do dnia 15 września 2020 r. Zamawiający obliguje Wykonawcę aby pieczywo było dostarczane w woreczkach mikroperforowanych. 2. Ilość szacunkowa dostarczanych artykułów może ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Ostateczna ilość przedmiotu zamówienia będzie wynikała z faktycznych potrzeb Zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do rezygnacji z części przedmiotu zamówienia, jednak nie więcej niż 30%, co nie może stanowić podstawy do roszczeń ze strony Dostawcy w przypadku zamówienia mniejszej ilości przez Odbiorcę 3. Przedmiot zamówienia powinien być dostarczany do Zamawiającego w początkowym terminie jego przydatności do spożycia lub daty minimalnej trwałości. Termin przydatności do spożycia licząc od daty dostawy, deklarowany przez producenta powinien wynosić co najmniej 3 dni. Zamawiający zastrzega sobie prawo do przedstawienia dopuszczalnego/zalecanego terminu przydatności do spożycia na podstawie zleconych badań laboratoryjnych –przechowalniczych. 4. Wykonawca dostarczać będzie ww. artykuły na własny koszt, zgodnie z wymogami sanitarnymi i systemem HACCP, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych. Ww. artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości, zepsucia lub zawilgocenia. Mają być świeże, o dobrym smaku, w nieuszkodzonych opakowaniach, każde opakowanie transportowe musi zawierać etykietę zawierającą: nazwę rodzajową produktu, wykaz składników, masę netto, nazwę producenta, adres, informację o cieście, datę minimalnej trwałości, procentową zawartość składników, oznaczenie partii produkcyjnej – jeśli nie jest tym oznaczeniem data minimalnej trwałości, dane identyfikacyjne podmiotu, który produkuje, wprowadza do obrotu lub paczkuje pieczywo, warunki przechowywania. 5. Artykuły sypkie (bułka tarta) mają być niezbrylone. 6. Dostawca towaru na czas trwania umowy zapewni nieodpłatnie odpowiednie ilości koszy przeznaczonych do przechowywania chleba w magazynie żywnościowym Zamawiającego. 7. Standard jakościowy zamówionych dostaw musi odpowiadać standardom określonym w Polskich Normach. 8. Przedmiot zamówienia musi być wytworzony, zapakowany, oznakowany zgodnie z: 1) ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz.U. z 2019 r. poz. 1252 z późn. zm.) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy; 2) ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz.U. z 2019 r. poz. 2178) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy. 9. Dostawy realizowane będą od poniedziałku do soboty z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy w godz. 8.00 – 10.00 do magazynu Zamawiającego, zlokalizowanego w Areszcie Śledczym w Lublinie przy ul. Południowej. 10. Termin płatności: 30 dni, forma płatności: przelew.
II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15811100-7
II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
III.2. Warunki udziału
Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie określa warunków w tym zakresie
Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania w okolicznościach, o których mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23) ustawy, Zamawiający wymaga oświadczenia Wykonawcy o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej (w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę, wg. wzoru stanowiącego załącznik do SIWZ). W przypadku przynależności do tej samej grupy kapitałowej Wykonawca może złożyć wraz z oświadczeniem dokumenty bądź informacje potwierdzające, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w przedmiotowym postępowaniu
Sekcja IV - Procedura przetargowa
IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
IV.2. Kryteria oceny ofert
IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
IV.3. Informacje administracyjne
IV.3.5. Termin związania ofertą: