Adres: 30-901 Kraków, Kraków
Województwo: małopolskie
Telefon/fax: tel. 261 136 250 , fax. 261 136 280
Data zamieszczenia: 2020-11-10
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
I.1. Nazwa i adres: 8 Baza Lotnictwa Transportowego Kraków 50 30-901 Kraków , woj. małopolskie tel. 261 136 250 , fax. 261 136 280 REGON: 35013887100000
Adres strony internetowej zamawiającego: www.8bltr.wp.mil.pl
I.2. Rodzaj zamawiającego: Jednostka Wojskowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa mięsa czerwonego, drobiowego i wędlin
II.1.2. Rodzaj zamówienia:
II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa czerwonego, drobiowego i wędlin do 8. Bazy Lotnictwa Transportowego w Krakowie – Balicach, w ramach czterech zadań: 1. Zadanie nr 1 – Dostawa mięsa czerwonego; 2. Zadanie nr 2 – Dostawa wędlin z mięsa czerwonego; 3. Zadanie nr 3 – Dostawa wędlin drobiowych; 4. Zadanie nr 4 – Dostawa mięsa drobiowego. Standardy jakościowe, szczegółowy opis i zakres przedmiotu zamówienia oraz warunki realizacji zamówienia przedstawiają: a) zał. nr 3 do SIWZ – „Istotne postanowienia umowy”; b) zał. nr 4 A - D do SIWZ – „Opis przedmiotu zamówienia zadanie nr 1 - 4”; c) zał. nr 5 A – D do SIWZ – „Szczegółowa oferta cenowa zadanie nr 1 - 4”
II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15111000-9
II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
III.2. Warunki udziału
Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Warunek ten zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że: a) posiada aktualną decyzję Państwowego Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres działalności, obejmujących przedmiot zamówienia lub b) posiada aktualną decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzenia do obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego, nieobjętego urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, obejmujących przedmiot zamówienia lub c) posiada aktualne zaświadczenie wydane przez Państwową Inspekcję Sanitarną potwierdzające wpis do rejestru zatwierdzonych zakładów produkcyjnych lub wprowadzających do obrotu żywność podlegającą urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (wzór zawiera załącznik nr 6 do rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007r. w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkcyjnych lub wprowadzających do obrotu żywność, podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej), określające rodzaj i zakres działalności. oraz d) posiada wdrożony oraz stosuje systemem bezpieczeństwa żywności HACCP
Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Druk „Oferta”, sporządzony wg wymagań SIWZ, zgodnie z zał. nr 1 do SIWZ - „Oferta”. 2. Zał. nr 5A – „Szczegółowa oferta cenowa – zadanie nr 1” 3. Zał. nr 5B – „Szczegółowa oferta cenowa– zadanie nr 2” 4. Zał. nr 5C – „Szczegółowa oferta cenowa– zadanie nr 3” 5. Zał. nr 5D – „Szczegółowa oferta cenowa– zadanie nr 4” 6. Zobowiązanie podmiotu do oddania do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji niniejszego zamówienia (o ile dotyczy), zgodne co do treści ze wzorem stanowiącym zał. nr 8 do SIWZ. 7. Oryginał lub kopię pełnomocnictwa – jeżeli dotyczy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
IV.2. Kryteria oceny ofert
IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
IV.3. Informacje administracyjne
IV.3.5. Termin związania ofertą: