UNIWERSYTET KALISKI im. Prezydenta Stanisława Wojciechowskiego
Zadanie nr 1- Wykonanie usługi cateringowej podczas konferencji Studenckiego Koła Naukowego Prawników Uniwersytetu Kaliskiego.Zadanie nr 2- Wykonanie usługi cateringowej podczas konferencji „Jakość w zarządzaniu”
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
55300000-3
Tak
Nie
Nie
2024-05-17
0
Tak
Nowy Świat 4
Kalisz
62-800
Wielkopolskie

Wykonanie usług cateringowych na potrzeby Uniwersytetu Kaliskiego

UNIWERSYTET KALISKI im. Prezydenta Stanisława Wojciechowskiego ogłasza przetarg

Adres: 62-800 Kalisz, Nowy Świat 4

Województwo: wielkopolskie

Telefon/fax: tel. 627679529

Data zamieszczenia: 2024-05-17

Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

I.1. Nazwa i adres: UNIWERSYTET KALISKI im. Prezydenta Stanisława Wojciechowskiego Nowy Świat 4 62-800 Kalisz , woj. wielkopolskie tel. 627679529 REGON: 250938764

Adres strony internetowej zamawiającego: https://uniwersytetkaliski.edu.pl/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

II.1. Określenie przedmiotu zamówienia

II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Wykonanie usług cateringowych na potrzeby Uniwersytetu Kaliskiego

II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi

II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie nr 1- Wykonanie usługi cateringowej podczas konferencji Studenckiego Koła Naukowego Prawników Uniwersytetu Kaliskiego.Zadanie nr 2- Wykonanie usługi cateringowej podczas konferencji „Jakość w zarządzaniu”

II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55300000-3

II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

III.2. Warunki udziału

Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 3.1 zdolności do występowania w obrocie gospodarczym - Zamawiający nie stawia warunku w tymzakresie;3.2 uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej –- posiadają ważną decyzję wydaną przez właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego zatwierdzającego zakład jako spełniający wymagania do prowadzenia działalności gastronomicznej. Podstawa prawna art. 4, art. 61 i art. 62 ust. 1 pkt. 2 ustawy zdnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 z późn. zm.),art. 31 ust. 2 lit. c) rozporządzenia (WE) nr 882/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie kontroli urzędowych przeprowadzanych w celu sprawdzenia zgodności z prawem paszowym i żywnościowym oraz regułami dotyczącymi zdrowia zwierząt i dobrostanu zwierząt (Dz. Urz. UE, L 165 z 30.04.2004 r.) art. 4 rozporządzenia (WE) Parlamentu Europejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004 r.).3.3 sytuacji ekonomicznej lub finansowej – Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie;3.4 zdolności technicznej lub zawodowej – Wykonawca spełni warunek udziału w postępowaniu, jeżeli:- w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie wykonał co najmniej 1 usługę o wartości brutto nie mniejszej niż 1000,00 zł, polegającej na świadczeniu usług cateringowych lub gastronomicznych podczas szkoleń/konferencji/ spotkań/imprez okolicznościowych np. wesel, komunii itp.- dysponuje lub będzie dysponował osobą wyznaczoną do realizacji zamówienia: Szef Kuchni, który posiada przynajmniej dwuletnie doświadczenie na stanowisku Szefa Kuchni oraz posiada dyplom uzyskania tytułu zawodowego mistrza w zawodzie kucharz/kucharz małej gastronomii lub inny równoważny dokument uzyskany od komisji egzaminacyjnej izby rzemieślniczej na podstawie art. 3 ust. 4 ustawy z dnia 22 marca 1989 r. o rzemiośle (Dz. U. z 2018 r. poz. 1267) lub innego równoważnego organu lub wydany na podstawie wcześniej obowiązujących przepisów prawa.- dysponuje lub będzie dysponował minimum 1 osobą wyznaczoną do realizacji zamówienia jako kelner, który posiada przynajmniej trzyletnie doświadczenie na stanowisku kelnera i posiada dyplom uzyskania tytułu zawodowego mistrza w zawodzie kelner lub inny równoważny dokument uzyskany od komisji egzaminacyjnej izby rzemieślniczej na podstawie art. 3 ust. 4 ustawy z dnia 22 marca 1989 r. o rzemiośle (Dz. U. z 2018 r. poz. 1267) lub innego równoważnego organu lub wydany na podstawie wcześniej obowiązujących przepisów prawa.

Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

IV.1. Tryb udzielenia zamówienia

IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

IV.2. Kryteria oceny ofert

IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

IV.3. Informacje administracyjne

IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-05-24