Adres: 80-803 Gdańsk, ul. Kurkowa
Województwo: pomorskie
Telefon/fax: tel. 058 3231000, 3231260 , fax. 583 025 125
Data zamieszczenia: 2019-09-23
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy ul. Kurkowa 12 80-803 Gdańsk , woj. pomorskie tel. 058 3231000, 3231260 , fax. 583 025 125 REGON: 62649000000000
Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.sw.gov.pl
I.2. Rodzaj zamawiającego: Jednostka organizacyjna SW nie posiadająca osobowości prawnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony na dostawy pieczywa, bułki tartej, sucharów i wafli ryżowych
II.1.2. Rodzaj zamówienia:
II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa od dnia 03.11.2019r. do dnia 03.05.2021r. do siedziby zamawiającego transportem własnym wykonawcy i na koszt wykonawcy pieczywa, bułki tartej, sucharów i wafli ryżowych CPV 15810000-9. Szczegółowy zamówienia: - chleb zwykły pszenno-żytni, bochenki o wadze 350g - 190.800 kg - chleb pszenny, bochenki o wadze 350g - 19.800 kg - bułka tarta - 3.240 kg - suchary bezcukrowe - 180 kg -wafle ryżowe-produkt bezglutenowy bez dodatków - 180 kg Przedmiot zamówienia musi być świeży, wolny od wad i zanieczyszczeń wytworzony zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. bezpieczeństwie żywności i żywienia. Musi posiadać swoistą barwę, smak i zapach. Pieczywo musi być wyprodukowane z dodatkiem polepszacza antypleśniowego. Nie może być spalone, zdeformowane, o małej objętości. Niedopuszczalne jest: kruszenie miękiszu, miękisz wilgotny, zakalec miękiszu, szara barwa lub smugi miękiszu. Taśmy zamykające woreczki chleba zwykłego oraz chleba pszennego powinny różnić się kolorem w celu łatwej identyfikacji rodzaju pieczywa.Termin przydatności do spożycia liczony od daty dostawy poszczególnych pozycji opisu przedmiotu zamówienia musi wynosić: pieczywo nie mniej niż 3 dni, bułka tarta, suchary i wafle ryżowe nie mniej niż 1 miesiąc. Oznakowanie środka spożywczego musi obejmować wszelkie informacje w postaci napisów i innych oznaczeń, w tym znaki towarowe, nazwy handlowe, elementy graficzne i symbole, dotyczące środka spożywczego, umieszczone na opakowaniu, etykiecie, obwolucie, ulotce, zawieszce oraz w dokumentach, które są dołączone do tego środka spożywczego lub odnoszą się do niego zgodnie z ustawą z dnia 21.12.2000r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych oraz rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych. Na każdym opakowaniu jednostkowym pieczywa należy umieścić informację o terminie przydatności do spożycia, pozostałe informacje dotyczące znakowania dostarczonych środków spożywczych mogą być zawarte w załączonych dokumentach.
II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15810000-9
II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
III.2. Warunki udziału
Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca posiada stosowną dla charakteru swojej działalności decyzję organu Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o spełnieniu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub obrocie artykułami żywnościowymi jeśli przepisy nakładają na Wykonawcę obowiązek posiadania w/w decyzji.
Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełnienia w zakresie, w jakim powołuje się na ich zasoby, warunków udziału w postępowaniu zamieszcza informacje o tych podmiotach w oświadczeniu, o którym mowa w pkt. 3.1 SIWZ. Zobowiązanie podmiotu trzeciego, o którym mowa w pkt. 2.4.1 i 2.4.4 SIWZ – jeżeli wykonawca polega na zasobach lub sytuacji podmiotu trzeciego. Zobowiązanie w/w wykonawców do oddania własnych zasobów winno być sporządzone na piśmie. Z zobowiązania lub innych dokumentów potwierdzających udostępnienie zasobów przez inne podmioty musi jednoznacznie wynikać w szczególności: zakres udostępnionych wykonawcy zasobów innego podmiotu, sposób wykorzystania zasobów innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia, czy podmiot na zdolnościach którego wykonawca polega spełnia warunki udziału w postępowaniu określone w pkt. 2.1.3. SIWZ.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
IV.2. Kryteria oceny ofert
IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
IV.3. Informacje administracyjne
IV.3.5. Termin związania ofertą: