Wojewódzki Szpital Psychiatryczny im. Tadeusza Bilikiewicza w Gdańsku
Przetarg nieograniczony
55321000-6
Nie
Nie
Nie
2020-09-09
0
Tak
Srebrniki
Gdańsk
80-282
Pomorskie

OGŁOSZENIU O ZAMÓWIENIU NA USŁUGI SPOŁECZNE Usługa przygotowania i dostarczenia wyżywienia dla pacjentów Wojewódzkiego Szpitala Psychiatrycznego w Gdańsku – znak sprawy Adm 10A/2020

Wojewódzki Szpital Psychiatryczny im. Tadeusza Bilikiewicza w Gdańsku ogłasza przetarg

Adres: 80-282 Gdańsk, ul. Srebrniki

Województwo: pomorskie

Telefon/fax: tel. 58 52 47 500 , fax. 585 247 520

Data zamieszczenia: 2020-09-09

Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

I.1. Nazwa i adres: Wojewódzki Szpital Psychiatryczny im. Tadeusza Bilikiewicza w Gdańsku ul. Srebrniki 17 80-282 Gdańsk , woj. pomorskie tel. 58 52 47 500 , fax. 585 247 520 REGON: 29346200000000

Adres strony internetowej zamawiającego: www.wsp-bilikiewicz.pl

I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

II.1. Określenie przedmiotu zamówienia

II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: OGŁOSZENIU O ZAMÓWIENIU NA USŁUGI SPOŁECZNE Usługa przygotowania i dostarczenia wyżywienia dla pacjentów Wojewódzkiego Szpitala Psychiatrycznego w Gdańsku – znak sprawy Adm 10A/2020

II.1.2. Rodzaj zamówienia:

II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1) Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi przygotowania i dostarczania całodziennego ( z wyjątkiem oddziału dziennego) wyżywienia pacjentów. Przedmiot zamówienia obejmuje w szczególności: a) przygotowanie z własnych produktów i dostarczanie całodziennego wyżywienia na potrzeby oddziałów całodobowych; b) przygotowanie z własnych produktów i dostarczanie obiadu oraz 1 raz w tygodniu suchego prowiantu na potrzeby oddziału dziennego; 2) dystrybucja posiłków do Zamawiającego w miejsca wskazane przez Zamawiającego: a) oddziały w budynku 19 – oddział przejściowy, OTUA(parter), 19B I piętro, OLAZA, 19 C2 II piętro, 19D III piętro; b) Oddziały budynku 20 – 20A parter, 20B I piętro, 20C II piętro,, 20D III piętro; c) Oddziały budynku 21 – 21B parter, 21A I piętro; d) budynek 19 parter ( od szczytu) - dla oddz. Dziennego Transport na poszczególne oddziały będzie się odbywał windami wskazanymi przez Zamawiającego do holi oddziałów 3) Całodzienne wyżywienie należy przygotować dla średnio 412 pacjentów oddziałów całodobowych. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zgłaszania mniejszej, ewentualnie większej liczby dziennych racji pokarmowych; wynikających z liczby aktualnie hospitalizowanych pacjentów. W przypadku zmniejszenia, bez prawa dochodzenia odszkodowania za niepełną realizację zamówienia. Określona ilość stanowi wielkość szacunkową, uzależnioną od ilości przyjętych pacjentów, posiadanych środków finansowych oraz treści wynegocjowanych kontraktów z Narodowym Funduszem Zdrowia. Na podstawie wymienionych przesłanek określone szacunkowe ilości mogą ulec zmniejszeniu i mogą zostać zredukowane do faktycznych potrzeb. 4) Wyżywienie dla pacjentów oddziału dziennego należy przygotować dla średnio 35 obiadów dziennie oraz 1 raz w tygodniu (piątek) suchego prowiantu przez okres 18 tygodni. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zgłaszania mniejszej, ewentualnie większej liczby dziennych racji pokarmowych; wynikających z liczby aktualnie hospitalizowanych pacjentów w przypadku zmniejszenia, bez prawa dochodzenia odszkodowania za niepełną realizację zamówienia. Określona ilość stanowi wielkość szacunkową, uzależnioną od ilości przyjętych pacjentów, posiadanych środków finansowych oraz treści wynegocjowanych kontraktów z Narodowym Funduszem Zdrowia. Na podstawie wymienionych przesłanek określone szacunkowe ilości mogą ulec zmniejszeniu i mogą zostać zredukowane do faktycznych potrzeb. 5) Usługa realizowana będzie zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2018 r. poz. 1541 z późn. zm.) a także przy przestrzeganiu zasad Dobrej Praktyki Higienicznej, Cateringowej i zasad systemu HACCP. 6) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został określony w Załączniku nr 1 wraz z dietami i kontrolą dostaw. Zamawiający informuje, że dotychczasowe żywienie pacjentów Szpitala odbywało się na bazie własnej kuchni, a niniejsza usługa mam być realizowana w okresie remontu kuchni Zamawiającego. W celu pełnego zrozumienia oraz kalkulacji oferty przez Wykonawcę Zamawiający dodatkowo przekazuje kopie przykładowych jadłospisów obowiązujących na kuchni Zamawiającego oraz stan pacjentów z jednego dnia.

II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6

II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

III.2. Warunki udziału

Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający wymaga, aby Wykonawca posiadał: -aktualną decyzję/zezwolenie wydaną/wydane przez właściwy Państwowy Inspektorat Sanitarny potwierdzającą/potwierdzające spełnienie wymagań koniecznych do prowadzenia zakładu żywienia zbiorowego z uwzględnieniem żywienia pacjentów szpitala, w szczególności uprawniające Wykonawcę do przygotowywania posiłków, realizacji usług cateringowych/dystrybucji – kopię dołączyć do oferty, - złoży oświadczenie o posiadaniu systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP – wg Załącznika nr 5; - certyfikat ISO 22000

Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Formularz oferty,Oświadczenie dot. Grupy kapitałowej; pełnomocnictwo – jeżeli dotyczy; Certyfikat ISO 22000

Sekcja IV - Procedura przetargowa

IV.1. Tryb udzielenia zamówienia

IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony

IV.2. Kryteria oceny ofert

IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

IV.3. Informacje administracyjne

IV.3.5. Termin związania ofertą: