Adres: 85790 Bydgoszcz, Rynek
Województwo: kujawsko-pomorskie
Telefon/fax: tel. 523 467 090 , fax. 523 472 098
Data zamieszczenia: 2018-08-30
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Bydgoszczy - Fordonie Rynek 8 85790 Bydgoszcz , woj. kujawsko-pomorskie tel. 523 467 090 , fax. 523 472 098 REGON: 31961200000
Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I.2. Rodzaj zamawiającego: Zakład Karny
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWY WARZYW ŚWIEŻYCH
II.1.2. Rodzaj zamówienia:
II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Warunki klasyfikacyjne: Artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia. Towar musi charakteryzować się dobrą jakością i walorami smakowymi, bez śladów uszkodzeń mechanicznych. Towar musi być świeży, czysty, suchy, nienadmarznięty. Część nr 1 – WARZYWA ŚWIEŻE BURAKI CZERWONE – 8 700 kg CEBULA – 14 000 kg KAPUSTA ŚWIEŻA BIAŁA – 7 500 kg KAPUSTA ŚWIEŻA CZERWONA – 3 500 kg MARCHEW ŚWIEŻA – 27 000 kg OGÓREK ŚWIEŻY – 150 kg PIETRUSZKA KORZEŃ – 4 500 kg POMIDOR ŚWIEŻY – 150 kg SELER KORZEŃ – 7 500 kg Część nr 2 – ZIEMNIAKI ZIEMNIAKI JADALNE, o średnicy poprzecznej min. 8 cm i podłużnej min. 10 cm, bulwy dojrzałe, niezzieleniałe, bez pustych miejsc w środku, jednoodmianowe – 80 000 kg 2. Podane ilości artykułów są wielkościami szacunkowymi i mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy, z tym że wartość zakupionych artykułów nie przekroczy wartości umowy. Zamawiający oświadcza, że zmiany nie spowodują obniżenia wartości zamówienia o więcej niż 30% zaoferowanej kwoty. 3. Warunki szczegółowe dostaw: 1) Dostawy artykułów określonych w powyższej tabeli będą realizowane do magazynu Zamawiającego, zlokalizowanego w Zakładzie Karnym w Bydgoszczy – Fordonie. 2) Wykonawca dostarczać będzie artykuły określone w tabeli własnym transportem, na swój koszt. 3) Transport do siedziby Zamawiającego powinien być realizowany środkami transportowymi dostosowanymi do przewozu żywności, zgodnie z wymogami sanitarnymi i systemem HACCP, w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej jakości. 4) Dopuszczalne opakowania transportowe: – buraki, cebula, kapusta, marchew, pietruszka, seler, ziemniaki: worki raszlowe od 10 kg do 30 kg, – ogórek, pomidor: skrzynie drewniane lub z tworzywa sztucznego od 5 kg do 20 kg. 5) Zamawiający przewiduje realizację zamówienia cyklicznie, z częstotliwością co 2 tydzień. 6) Realizacja dostaw odbywać się będzie w uzgodnionych terminach, w godzinach od 7:30 do 14:00. 7) Termin płatności: 30 dni, forma płatności: przelew.
II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03221000-6
II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
III.2. Warunki udziału
Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana według formuły spełnia /nie spełnia, na podstawie: podpisanego oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2).
Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Formularz cenowy (załącznik nr 1 do specyfikacji) 2. Pełnomocnictwo (jeżeli dotyczy).
Sekcja IV - Procedura przetargowa
IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
IV.2. Kryteria oceny ofert
IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie