Adres: 85326 Bydgoszcz, ul. Seminaryjna
Województwo: kujawsko-pomorskie
Telefon/fax: tel. 052 3256735, 3256609 , fax. 523 256 606
Data zamieszczenia: 2018-10-30
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
I.1. Nazwa i adres: Kujawsko-Pomorskie Centrum Pulmonologii w Bydgoszczy ul. Seminaryjna 1 85326 Bydgoszcz , woj. kujawsko-pomorskie tel. 052 3256735, 3256609 , fax. 523 256 606 REGON: 9235693000000
Adres strony internetowej zamawiającego: www.kpcp.pl
I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa arykulów spożywczych
II.1.2. Rodzaj zamówienia:
II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych, szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz z wykazem kodów CPV i ilością asortymentu zawierają Formularze cenowe/Przedmiot zamówienia, stanowiące załączniki do SIWZ nr od 1-1 do 1-19. 2. Szczegółowe zasady realizacji dostaw określa projekt umowy, stanowiący załącznik nr 5 do SIWZ. 3. Wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia. 3.1. Dostarczony towar musi być: a) świeży z datą minimalnej trwałości lub terminem przydatności do spożycia, bez wad fizycznych i jakościowych oraz spełniać wymagania jakościowe zawarte w załącznikach do SIWZ (Formularze cenowe/Przedmiot zamówienia i projekt umowy) b) pakowany asortymentowo i dostarczany w opakowaniach określonych w Formularzu cenowym/ Przedmiot zamówienia, załączniki do SIWZ nr od 1-1 do 1-19, c) zaopatrzony w etykietę, która powinna zawierać: - w przypadku Pakietu: 1, 2, 3, 5, 6, 7, 10, 11, 12, 13, 14, 16, 17, 18, 19: • nazwę żywności, • nazwę producenta, • datę przydatności do spożycia, • warunki, (w tym temperatura) przechowywania, • ilość netto żywności, • wykaz składników, dotyczy Pakietu 1, 3, 5, 7, 10, 11, 12, 13, 14, 16, 17, 18, 19. • kraj i miejsce pochodzenia, 3.2. Wytworzenie towaru, sposób opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego (z uwzględnieniem ich zmian), które zostały określone w pkt 3.3.2 SIWZ. 4. Zamawiający będzie dokonywał bieżącej oceny stanu opakowań zbiorczych i jednostkowych oraz stanu sanitarnego środków transportu przeznaczonych do przewozu żywności.
II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
III.2. Warunki udziału
Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.Wykaz Oświadczeń lub dokumenty potwierdzające brak podstaw wykluczenia. Zgodnie z art. 24 ust. 11 ustawy Pzp. Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 – przekazuje Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w ust. 1 pkt 23. Wraz ze złożeniem oświadczenia Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 4 SIWZ. 2. Pozostałe dokumenty i oświadczenia jakie musi zawierać oferta Wykonawcy. 2.1 Wypełniony i podpisany Formularz cenowy/ Przedmiot zamówienia (zał. nr 1…SIWZ). 2.2 Wypełniony i podpisany formularz Oferty (zał. nr 2 SIWZ). 2.3 Pełnomocnictwo: oryginał lub kopia uwierzytelniona notarialnie – załączyć, jeżeli Wykonawcę reprezentuje pełnomocnik.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
IV.2. Kryteria oceny ofert
IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie